Krewetki saute

    Krewetki saute

    (2)
    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Smakowicie proste danie z krewetkami w roli głównej. Wystarczy usmażyć je z odrobiną czosnku, chili i białego wina. Pycha!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 450 g krewetek
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 2-3 ząbki czosnku, posiekane
    • 1 szczypta chili w płatkach
    • 60 ml białego wina
    • sól do smaku
    • 1 pęczek natki pietruszki, posiekanej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Krewetki umyć ale ich nie obierać.
    2. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek i chili, smażyć przez 2 minuty. Dodać krewetki i smażyć na dużym ogniu przez 4-5 minut, w międzyczasie przewrócić raz na drugą stronę. Dodać wino i gotować przez minutę. Doprawić solą.
    3. Przełożyć na półmisek i posypać pietruszką. Od razu podawać.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (2)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis