Zupa grzybowa z krajanką

    Zupa grzybowa z krajanką

    2polubienia
    35min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Na chłodne, listopadowe popołudnia warto przygotować sobie klarowną zupę grzybową z makaronem krajanka.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 250 g makaronu krajanka
    • 2 l wywaru kostno–jarzynowego
    • 50 g grzybów suszonch
    • 350 g świeżych podgrzybków
    • 200 g świeżych kurek
    • 2 cebule
    • 3 łyżki oleju
    • sól i pieprz do smaku
    • natka pietruszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować i odcedzić.
    2. W tym samym czasie zagotować wywar kostno-jarzynowy z suszonymi grzybami.
    3. Osobno obgotować grzyby świeże, odcedzić i pokroić.
    4. Posiekaną cebulkę podsmażyć na złoty kolor, a następnie razem z grzybami dodać do naszego wywaru i doprawić solą i pieprzem dla smaku.
    5. Całość podawać z makaronem krajanka oraz natką pietruszki. Smacznego!

    rada

    Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Jak to zrobić?

    Zajrzyj do naszego zakątka z poradami i przeczytaj "Jak czyścić kurki"! To bardzo przydatny artykuł, po którym czyszczenie kurek nie będzie już trudne i męczące.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis