Deser jogurtowy z jagodami

    Deser jogurtowy z jagodami

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Orzeźwiający deser idealny na letni upalny dzień. Szybki i prosty do przygotowania, a zamiast jagód można użyć innych owoców.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 3-4 kostki lodu
    • 300 g mrożonego jogurtu waniliowego lub lodów
    • 200 ml mleka
    • 250 g jagód
    • 3 łyżki czekoladowych płatków ryżowych
    • 4 listki mięty, posiekane
    • cukier puder do posypania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Kostki lodu zawinąć w ściereczkę i pokruszyć za pomocą wałka.
    2. W blenderze zmiksować jogurt z mlekiem i pokruszonym lodem.
    3. Do 4 szklanek układać kolejno warstwy: jagód, jogurtu i płatków. Ponownie jogurt, jagody i posypać miętą. Na końcu oprószyć cukrem i od razu podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis