Jaja faszerowane pastą pomidorową

    Jaja faszerowane pastą pomidorową

    3polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Kolorowa propozycja nie tylko na wielkanocny stół. Jaja faszerowane czerwoną pastą z suszonymi pomidorami.

    mar_janna Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 5 jajek
    • 4-5 plasterków suszonych pomidorów
    • 150 g serka śmietankowego
    • 50-70 g koncentratu pomidorowego (w zależności od upodobań)
    • sól
    • pieprz
    • słodka czerwona papryka w proszku
    • majonez do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i przekroić na połówki.
    2. Suszone pomidory zalać ciepłą wodą i odstawić na 15 minut.
    3. Z jajek wyjąć żółtka, rozetrzeć z serkiem, koncentratem pomidorowym i przyprawami na gładką masę.
    4. Rozmoczone suszone pomidory pokroić w cienkie paseczki (jednego zostawić do dekoracji) i dodać do farszu.
    5. Masą faszerować połówki jajek, przyozdobić paseczkami suszonych pomidorów i majonezem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis