Jajka faszerowane pastą z kurkumy

    Jajka faszerowane pastą z kurkumy

    3polubienia
    30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Podstawowym elementem wielkanocnego stołu są pisanki. Proponuję urozmaicić wielkanocne menu jajkami z kolorowym farszem.

    mar_janna Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 jajka
    • 200 g serka śmietankowego
    • 4 czubate łyżki majonezu
    • 4 łyżeczki kurkumy
    • 2 nitki szfranu
    • sól
    • pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić w zimnej wodzie, obrać i przekroić wzdłuż na pół.
    2. Z jajek wyjąć żółtka. Serek śmietankowy rozetrzeć z żółtkami na gładką masę, dodać przyprawy i połowę majonezu. Wszystko razem dobrze rozetrzeć dodając sól i pieprz do smaku.
    3. Powstałym farszem nafaszerować białka. Pozostałym majonezem ozdobić brzegi jajek.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis