Duszony schab

    Duszony schab

    Zapisz do ulubionych
    2godz.30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszny przepis na soczysty i aromatyczny schab. Duszony w warzywach z dodatkiem szałwii, rozmarynu i czosnku - sukces gwarantowany!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 cebula, posiekana
    • 1 łodyga selera naciowego, posiekana
    • 3 listki szałwii, posiekane
    • 1 gałązka rozmarynu, posiekana
    • 1 ząbek czosnku, posiekany
    • 200 ml oliwy z oliwek
    • 1 kg schabu
    • sól do smaku
    • 2 łyżki łagodnej musztardy
    • 2-3 łyżki śmietany kremówki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 2godz.15min.  ›  Gotowe w: 2godz.30min. 

    1. W dużym garnku wymieszać cebulę z selerem, szałwią, rozmarynem, czosnkiem i oliwą. Rozgrzać na dużym ogniu i smażyć schab ze wszystkich stron przez 15 minut. Na końcu oprószyć solą.
    2. W niewielkiej ilości gorącej wody rozmieszać musztardę. Dodać do garnka, wymieszać i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 2 godziny, od czasu do czasu odwracając schab.
    3. Gotowy schab pokroić w plastry. Do garnka dodać śmietanę i wymieszać, aby powstał jednolity sos. Polać schab i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis