Cielęcina na szybko i wściekło

    Cielęcina na szybko i wściekło

    1polubienie
    1godz.10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczne danie z cielęciny. Duszona, aromatyczna cielęcina z dodatkiem imbiru, czosnku i chili. Dla wielbicieli ostrych smaków!

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/2 kg cielęciny bez kości
    • 50 g świeżego imbiru
    • 2 łyżki oleju
    • 3 ząbki czosnku
    • 1 pęczek dymki
    • 2 papryki
    • 1/4 łyżeczki chili
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 50min.  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Imbir zetrzeć i podsmażyć na oleju. Dodać mięso i obsmażyć ze wszystkich stron.
    2. Czosnek i dymkę posiekać, a papryki pokroić w kostkę. Dodać do mięsa, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem przez około 40 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić chili, solą i pieprzem. Smacznego!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis