Gulasz z cielęciny

    Gulasz z cielęciny

    3polubienia
    1godz.10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Danie obiadowe, które posmakuje także dzieciom. Miękkie i soczyste kostki cielęciny w sosie z dodatkiem soku jabłkowego.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 750 g cielęciny bez kości
    • sól i pieprz do smaku
    • kilka łyżek oleju
    • 2 cebule, posiekane
    • 1 szklanka soku jabłkowego
    • 1 kostka rosołowa
    • 3 łyżki śmietany
    • szczypta cynamonu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 50min.  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Oprószyć solą i pieprzem.
    2. W płaskim rondlu rozgrzać olej i podsmażyć cebulę. Dodać mięso i obsmażyć ze wszystkich stron. Dodać sok i kostkę rosołową, dusić pod przykryciem przez 40 minut, aż mięso będzie miękkie.
    3. Gulasz podprawić śmietaną, dodać szczyptę cynamonu, wymieszać i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis