Burgery rybne

    Pyszne, delikatne kotlety rybne ze szczupaka. Można też użyć soli. Szybko się je robi, więc są idealne na obiad w ciągu tygodnia.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g filetu ze szczupaka (lub soli)
    • 100 g białego chleba
    • 1 cebula
    • 100 g sera żółtego, startego
    • 1 jajko
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki mąki
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Rybę posiekać w blenderze.
    2. Chleb namoczyć w wodzie, odcisnąć i też zmiksować.
    3. Na oleju zeszklić cebulę. Dodać do ryby i chleba. Dodać żółty ser i wymieszać.
    4. Doprawić solą i pieprzem, dodać jajko i znów dobrze wymieszać.
    5. Formować małe kotleciki, obtaczać w mące i smażyć na gorącym oleju po 5 minut z każdej strony.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (3)