Burgery rybne

    Burgery rybne

    1polubienie
    30min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszne, delikatne kotlety rybne ze szczupaka. Można też użyć soli. Szybko się je robi, więc są idealne na obiad w ciągu tygodnia.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g filetu ze szczupaka (lub soli)
    • 100 g białego chleba
    • 1 cebula
    • 100 g sera żółtego, startego
    • 1 jajko
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki mąki
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Rybę posiekać w blenderze.
    2. Chleb namoczyć w wodzie, odcisnąć i też zmiksować.
    3. Na oleju zeszklić cebulę. Dodać do ryby i chleba. Dodać żółty ser i wymieszać.
    4. Doprawić solą i pieprzem, dodać jajko i znów dobrze wymieszać.
    5. Formować małe kotleciki, obtaczać w mące i smażyć na gorącym oleju po 5 minut z każdej strony.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis