Tosty z pasztetem

    Tosty z pasztetem

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Idealne na szybką kolację lub przekąskę. Tosty z pasztetem i jajkami przepiórczymi smażonymi jak sadzone.

    kuchareczka42 Śląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 40 g masła
    • 6 jajek przepiórczych
    • 6 kromek chleba tostowego
    • 6 plastrów pasztetu
    • 6 plasterków sera żółtego
    • natka pietruszki do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Na patelni rozgrzać połowę masła i ostrożnie wbić jajka przepiórcze. Usmażyć je jak zwykłe jajka sadzone. Zdjąć z patelni, uważając, aby się nie rozpadły.
    2. Na patelni rozgrzać pozostałe masło i opiec na nim kromki chleba tostowego z obu stron na rumiany kolor. Tosty można opiec w piekarniku lub tosterze.
    3. Na gotowych grzankach układać plasterki pasztetu oraz żółtego sera żółtego. Następnie ostrożnie wyłożyć jajka przepiórcze. Gotowe tosty udekorować natką pietruszki.

    rada

    Podawać gdy jajka są jeszcze ciepłe.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis