Naleśniki z mięsem

    Naleśniki z mięsem

    2polubienia
    1godz.10min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Moja wersja mięsnych krokietów - najpierw smażę zwykłe naleśniki, następnie zawijam w nie mielone mięso z indyka, a potem smażę w głębokim tłuszczu. Pyszne jako dodatek do zup lub solo.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • Ciasto
    • 3/4 litra mleka
    • 2 jajka
    • szczypta soli
    • 500 g mąki
    • 2 łyżki oliwy
    • 1 szklanka wody niegazowanej
    • Farsz
    • 300 g piersi lub udźca z indyka
    • sól i pieprz do smaku
    • olej do smażenia
    • 1 jajko, roztrzepane
    • 1/2 szklanki bułki tartej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na jednolitą masę. Powinna mieć konsystencję śmietany, więc w razie potrzeby dodać więcej mąki lub wody.
    2. Na rozgrzanym oleju smażyć naleśniki z obu stron.
    3. Mięso przepuścić przez maszynkę, doprawić solą i pieprzem.
    4. Na każdy naleśnik nakładać trochę mięsa i zwijać lub składać w kopertę. Obtaczać w jajku i bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu z obu stron na rumiano.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis