Śledź pod kożuchem

    Śledź pod kożuchem

    Zapisz do ulubionych
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Ciekawy sposób na podanie śledzika pod pierzynką - przykryty startymi ziemniakami, pomidorem i cebulką z warstwą majonezu.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 3 ugotowane ziemniaki
    • 400 g śledzi
    • 1 cebula, posiekana
    • 1 pomidor, pokrojony w kostkę
    • 2 łyżki oleju
    • 1 łyżeczka octu
    • sól i pieprz do smaku
    • majonez do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Śledzie pokroić na kawałki.
    2. Na półmisku ułożyć śledzie, przykryć ziemniakami, wierzch posypać cebulą i pomidorami. Skropić olejem i octem, doprawić solą i pieprzem. Udekorować majonezem.

    Kostka idealna

    Jak pokroić warzywa i owoce w idealną, równą kostkę? Dowiedz się czytając nasz artykuł "Krojenie w kostkę owoców i warzyw".

    Kilka dobrych rad...

    Święta nie muszą oznaczać kupowania ogromnych ilości jedzenia, stania w kolejkach w supermarketach, a potem wyrzucania niedojedzonych resztek i katowania się dietą przez następnych kilka miesięcy. Przeczytaj nasz artykuł "Potrawy na Boże Narodzenie smacznie i tanio" a dowiesz się, jak nie wydać fortuny na pyszną świąteczną ucztę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis