Surówka letnia z kapusty

    Surówka letnia z kapusty

    3polubienia
    40min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Smaczna i zdrowa surówka z kapusty z dodatkiem ogórka i pomidora, w lekkim sosie z odrobiną oleju i octu. Doskonały dodatek do obiadu.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/3 główki kapusty
    • 1 ogórek
    • 1 pomidor
    • 1 cebula
    • 1/2 pęczka świeżego koperku
    • 3 łyżki oleju
    • 1 łyżka octu
    • szczypta cukru
    • 1 łyżeczka soli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +20min. odstawienie  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Kapustę poszatkować, posolić i ugnieść. Odstawić na 20 minut.
    2. Ogórka i pomidora pokroić w plasterki, a cebulę i koperek posiekać. Dodać do kapusty i wymieszać.
    3. Olej wymieszać z octem w proporcji 3:1, dodać cukier i połączyć z sałatką.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis