Surówka jabłkowo-porowa

    Surówka jabłkowo-porowa

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Lekka, szybka i smaczna sałatka. W zależności jaki rodzaj jabłka dodamy, będzie bardziej słodka lub kwaskowata.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 por
    • 2 jabłka
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Z pora usunąć zieloną część, a białą dokładnie umyć i osuszyć. Pokroić w cienkie plasterki. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Skropić sokiem z cytryny i wymieszać z porem. Oprószyć solą i pieprzem, podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis