Surówka z kapusty pekińskiej

    Surówka z kapusty pekińskiej

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Chrupiąca świeżością surówka z kapusty pekińskiej, ogórka, selera i jabłek, z orientalnym smaczkiem sosu sojowego.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 główka kapusty pekińskiej
    • 1 ogórek
    • 2 czerwone cebule
    • 2 łodygi selera naciowego
    • 2 kwaśne jabłka
    • sok z 1/2 cytryny
    • 2 łyżki sosu sojowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Kapustę opłukać, osuszyć i poszatkować.
    2. Ogórek i cebule obrać i pokroić w półplasterki. Selera oczyścić z włókien i pokroić w plasterki. Jabłka obrać i pokroić w plasterki, od razu skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.
    3. Wszystkie składniki wymieszać i skropić sosem sojowym. Smacznego!

    Sos sojowy w diecie bezglutenowej

    Uwaga na sos sojowy! Jeśli stosujecie dietę bezglutenową, sprawdźcie, czy Wasz sos sojowy go nie zawiera. Sosy sojowe bez dodatku mąki czy pszenicy powinny być dostępne w większości sklepów.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis