Surówka selerowa z orzechami

    Surówka selerowa z orzechami

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Bogata w witaminy, smaczna surówka z selera korzeniowego i jabłka, z dodatkiem orzechów włoskich. Polecam!

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 seler korzeniowy
    • 2 jabłka
    • sok z 1/2 cytryny
    • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
    • 1/2 szklanki śmietany
    • 2 łyżeczki miodu
    • szczypta soli
    • natka pietruszki do posypania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Seler i jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce. Skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Dodać orzechy, wymieszać.
    2. Śmietanę wymieszać z miodem, doprawić szczyptą soli i połączyć z sałatką. Udekorować natką i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis