Sałatka z gotowanych brokułów

    Sałatka z gotowanych brokułów

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 7 osób

    Ta sałatka jest idealna na lunch, wartościowa i sycąca. Brokuły, ser feta i ulubione kiełki. Ja zazwyczaj dodaję kiełki fasoli mung.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 brokuł
    • 200 g sera feta
    • 1/2 szklanki kiełków fasoli
    • 2 łyżki jogurtu naturalnego
    • 2 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
    • 1/4 szklanki uprażonych pestek dyni

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować na półmiękko.
    2. Ser pokroić w kostkę, a kiełki posiekać. Jogurt wymieszać z czosnkiem.
    3. Wszystkie składniki wymieszć. Posypać pestkami dyni. Można schłodzić lub podawać od razu.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    oleńka
    autor:
    0

    Pyszna sałatka! Nie dodałam kiełków, a zamiast pestek z dyni dodałam mix pestek (z dyni, słonecznika itp.). Szybko się ją robi i na kolację jest idealna. - 13 kwi 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis