Sałatka z krabami na ostro

    Sałatka z krabami na ostro

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczna sałatka z mięsem kraba z orientalnym dodatkiem w postaci indyjskiej pasty z chili, mięty i kolendry. Można też użyć paluszków krabowych.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 łodygi selera naciowego
    • 1/4 czerwonej papryki
    • 4 liście sałaty
    • 100 g fety
    • 1 puszka mięsa krabowego, odsączonego i rozdrobnionego
    • 4 łyżki zielonego groszku
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1 łyżka indyjskiej pasty z chili, mięty i kolendry

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Selera oczyścić i pokroić w plasterki. Paprykę pokroić w paski. Sałatę postrzępić na kawałki, a fetę pokroić w kostkę.
    2. Wszystko wymieszać w salaterce, dodać mięso z kraba i groszek, skropić cytryną. Całość wymieszać z pastą z chili i ziołami.
    3. Podawać schłodzone.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis