Chutney z mango

    Chutney z mango

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Jeśli potrzebujesz jakiegoś orientalnego dodatku do mięsa, który zachwyci twoich gości, to koniecznie przygotuj ten sos. Pikantno-owocowy chutney będzie hitem!

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 2 mango
    • 3 zielone papryczki chili
    • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
    • 5 ząbków czosnku
    • 1/2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego
    • 1 łyżka brązowego cukru
    • 10 listków świeżej mięty
    • 2 gałązki kolendry
    • 3 łyżki soku z cytryny
    • 1/4 łyżeczki soli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Mango obrać i pokroić na kawałki. Z papryczek usunąć nasiona. Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na jednolitą masę. Przechowywać w lodówce.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis