Chutney z pomidorów na ostro

    Chutney z pomidorów na ostro

    4polubienia
    1godz.20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Rozsmakowałam się w sosach chutney. Przygotowanie zabiera niewiele czasu, a później ten aromatyczny dodatek do mięs wzbogaci niejedno danie!

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość sztuk: 4 słoiczki

    • 500 g pomidorów, obranych i pokrojonych w kostkę
    • 100 g posiekanej cebuli
    • 50 g rodzynek
    • 150 g cukru
    • 125 g białego octu winnego
    • 1/4 łyżeczki zmielonego imbiru
    • 1/4 łyżeczki ziela angielskiego
    • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
    • 1/4 łyżeczki pieprzu
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 jabłko

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.20min. 

    1. Wszystkie składniki oprócz jabłka wymieszać w garnku i dusić na średnim ogniu przez 30 minut.
    2. Jabłko obrać, pokroić w kostkę i dodać do garnka, dusić przez kolejne 30 minut. Przekładać do wyparzonych słoiczków. Zakręcić i przechowywać w lodówce.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis