Chrzan w zalewie octowej

    Chrzan w zalewie octowej

    (0)
    20min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Prosty, domowy sposób na przygotowanie chrzanu, z którego poźniej można mieć doskonały pożytek jako dodatek do mięs czy wędlin.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 1 litr ciepłej wody
    • 10 łyżeczek cukru
    • 1/2 litra octu
    • 1 łyżeczka kwasku cytrynowego
    • 1-2 korzenie chrzanu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W ciepłej wodzie rozpuścić cukier. Dodać ocet z kwaskiem cytrynowym, wymieszać.
    2. Chrzan obrać i zetrzeć na tarce bezpośrednio do roztworu. Wymieszać i przechowywać w lodówce.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis