Pudding czekoladowy z tofu

    Pudding czekoladowy z tofu

    2polubienia
    1godz.10min.


    Zrobione przez 123 osoby

    Kremowy pudding czekoladowy z tofu. Chłodzić przez około jedną godzinę, a następnie podawać!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 170 g półsłodkich groszków czekoladowych
    • 2 łyżki wody
    • 1 opakowanie (450 g) twardego tofu, odsączonego
    • 60 ml (1/4 szklanki) mleka sojowego
    • 1 łyżka aromatu waniliowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. W rondlu o grubym dnie lub w kąpieli wodnej stopić czekoladę z wodą.
    2. W blenderze lub robocie kuchennym zmiksować tofu z rozpuszczoną czekoladą, mlekiem sojowym i aromatem waniliowym. Zmiksować na gładką masę. Chłodzić przez około jedną godzinę, a następnie podawać!

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Kąpiel wodna

    Nie wiesz, jak przygotować kąpiel wodną? Przeczytaj nasz krótki poradnik: "Kąpiel wodna"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis