Jabłko w cieście

    Jabłko w cieście

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Połówki jabłka obtoczone w cieście naleśnikowym i usmażone na złoto. Można posypać cukrem pudrem i szybki deser gotowy!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 jabłko
    • Ciasto
    • 1 jajko
    • 1/2 szklanki mąki pszennej
    • 4 łyżki mleka
    • 3 łyżki wody
    • szczypta proszku do pieczenia
    • szczypta soli
    • olej do smażenia
    • cukier puder do posypania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Jabłko obrać i przekroić na pół.
    2. Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na gładko. Jabłko obtoczyć w cieście.
    3. Na patelni rozgrzać grubą warstwę tłuszczu i smażyć jabłko przez około 10 minut, często obracając, aby równomiernie się usmażyło.
    4. Osączyć na ręczniku papierowym i oprószyć cukrem pudrem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis