Brązowy ryż z pomidorami

    Brązowy ryż z pomidorami

    2polubienia
    1godz.


    Zrobione przez 2 osoby

    Prosty i smaczny dodatek do dań. Pasuje do mięsa, drobiu lub ryb. A jak zostanie z obiadu, to można nawet jeść go na zimno!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 250 g brązowego ryżu
    • 5 pomidorów
    • 1 pęczek posiekanej natki pietruszki
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 50min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić.
    2. Pomiodry sparzyć, obrać i pokroić w kostkę. Ugotować, rozgniatając widelcem, aż powstanie sos. Dodać natkę, wymieszać.
    3. Ryż wymieszać z pomidorami, doprawić solą i pieprzem i podawać.

    Ryż bez tajemnic

    Chcesz się dowiedzieć jakie są gatunki ryżu i jak go najlepiej gotować? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak ugotować ryż"!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis