Ziemniaki zapiekane z tymiankiem

    Ziemniaki zapiekane z tymiankiem

    Zapisz do ulubionych
    55min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Bardzo lubię ten sposób przyrządzania ziemniaków do obiadu. Najpierw je podgotowuję, a nastepnie zapiekam z tymiankiem.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 kg młodych ziemniaków
    • sól
    • 2 łyżki oliwy
    • 2 łyżki posiekanego świeżego tymianku
    • 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Ziemniaki umyć i gotować w osolonej wodzie przez 10 minut. Odcedzić i pokroić w plasterki.
    2. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Naczynie żaroodporne nasmarować łyżką oliwy.
    3. W naczyniu układać warstwy ziemniaków, przesypując tymiankiem i pieprzem. Wierzch skropić pozostałą oliwą. Piec przez około 30 minut, aż będą miękkie i rumiane.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis