Nalewka lwowska

    Nalewka lwowska

    (0)
    Zapisz do ulubionych
    42dni15min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Robiona przez moją koleżankę Ninę wspaniała, aromatyczna wódeczka przy której nie raz odbywały się długie Polaków rozmowy... cudownie rozgrzewa!

    czarna Podkarpackie, Polska

    Składniki
    ilość sztuk: 1 ,5 litra

    • 0,5 l spirytusu
    • 0,5 l wody
    • 0,5 szklanki soku z czarnej porzeczki (ze sklepu zielarskiego)
    • 2 łyżki miodu
    • 1 cukier waniliowy
    • 2 goździki
    • 2 liście laurowe
    • 1-2 łyżeczki tysięcznika
    • cynamon na czubek noża
    • 3-4 łyżki cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +42dni  ›  Gotowe w: 42dni15min. 

    1. Spirytus połączyć z wodą i sokiem z czarnej porzeczki.
    2. Dodać resztę składników.
    3. Odstawić w ciemne miejsce na minimum 6 tygodni.
    4. Przecedzić i wlać do butelek.

    rada

    Jak każda nalewka- im dłużej stoi- tym bardziej nabiera smaku i aromatu!

    Domowy cukier waniliowy?

    Jeśli nie chcesz używać kupnego cukru wanilinowego, zrób w domu prawdziwy cukier waniliowy. Jak to zrobić przeczytasz w naszym artykule:

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis