Flądra w cieście

    Flądra w cieście

    Zapisz do ulubionych
    3godz.20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Smaczny, prosty obiad dla całej rodziny. Flądra zamiast panierki jest obtoczona w cieście naleśnikowym - sycące!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 duży płat flądry
    • 1 łyżeczka soli morskiej jodowanej
    • Ciasto
    • 1 jajko
    • 1/2 szklanki mąki pszennej
    • 4 łyżki mleka
    • 3 łyżki wody
    • szczypta proszku do pieczenia
    • szczypta soli
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  +3godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 3godz.20min. 

    1. Rybę opłukać, osuszyć i natrzeć solą. Odstawić na 3 godziny.
    2. Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na gładko. Obtoczyć flądrę.
    3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę przez 5 minut z każdej strony.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis