Łódeczki z awokado

    Łódeczki z awokado

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Jedna z moich ulubionych sałatek na wyjątkowe okazje - awokado, krewetki, łosoś, gorgonzola i suszone pomidory. Same delicje!

    Adamek Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 3 dojrzałe awokado
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 3 łyżki masła
    • 100 g krewetek, obranych i odżyłowanych
    • 100 g łososia wędzonego
    • 100 g sera mozzarella
    • 100 g sera gorgonzola
    • 50 g suszonych pomidorów
    • 2 ogórki kiszone
    • 2 łyżki sosu vinaigrette
    • sałatka roszponka do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Awokado przekroić na pół, wydrążyć miąższ i pokroić w kostkę. Skropić cytryną.
    2. Na patelni stopić masło i usmażyć krewetki (można podlać odrobiną wody aby się nie przypaliły).
    3. Łososia, dwa rodzaje sera, pomidory i ogórki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z sosem, dodać awokado.
    4. Sałatkę nakładać do łupinek awokado, na wierzch dodać krewetki i udekorować roszponką.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis