Zaloguj się Zarejestruj się

Awokado z wędzonym łososiem

Wykwintna przystawka, jednocześnie prosta do przygotowania. Nadzienie z serka mascarpone i wędzonego łososia w łupinkach awokado.

UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

Składniki
ilość porcji: 6 

  • 2 dojrzałe awokado
  • 40 g wędzonego łososia
  • sok z połowy cytryny
  • 150 g serka mascarpone
  • 1/2 ząbka czosnku, wyciśniętego przez praskę
  • kilka kropli sosu chili
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • grzanki i pistacje do dekoracji

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

  1. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, wydrążyć miąższ, skropić częścią soku z cytryny i przełożyć do miseczki.
  2. Łupinki awokado włożyć do zamrażarki. Łososia posiekać.
  3. W miseczce wymieszać miąższ awokado z serkiem mascarpone, musztardą, czosnkiem, resztą soku z cytryny, chili i musztardą. Dodać łososia, sól i pieprz do smaku. Farszem napełniać schłodzone łupinki awokado. Posypać szczypiorkiem, grzankami i pistacjami.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie