Awokado z wędzonym łososiem

    Awokado z wędzonym łososiem

    3polubienia
    20min.


    Zrobione przez 5 osób

    Wykwintna przystawka, jednocześnie prosta do przygotowania. Nadzienie z serka mascarpone i wędzonego łososia w łupinkach awokado.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 2 dojrzałe awokado
    • 40 g wędzonego łososia
    • sok z połowy cytryny
    • 150 g serka mascarpone
    • 1/2 ząbka czosnku, wyciśniętego przez praskę
    • kilka kropli sosu chili
    • 1 łyżka musztardy francuskiej
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
    • grzanki i pistacje do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, wydrążyć miąższ, skropić częścią soku z cytryny i przełożyć do miseczki.
    2. Łupinki awokado włożyć do zamrażarki. Łososia posiekać.
    3. W miseczce wymieszać miąższ awokado z serkiem mascarpone, musztardą, czosnkiem, resztą soku z cytryny, chili i musztardą. Dodać łososia, sól i pieprz do smaku. Farszem napełniać schłodzone łupinki awokado. Posypać szczypiorkiem, grzankami i pistacjami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis