Przysmaki zbożowe

    Przysmaki zbożowe

    Zapisz do ulubionych
    5min.


    Zrobione przez 47 osób

    Do tego przepisu można użyć dowolnych płatków zbożowych. To chrupiąca i słodka przekąska na każdą okazję!

    Składniki
    ilość porcji: 16 

    • 55 g masła
    • 1 opakowanie (300 g) miniaturowych pianek marshmallow
    • 140 g chrupiących płatków ryżowych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 2min.  ›  Gotowanie: 3min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. Wysmarować masłem lub spryskać tłuszczem w sprayu blachę o wymiarach 23x33 cm.
    2. W dużej misce nadającej się do używania w mikrofalówce wymieszać masło z piankami marshmallow. Gotować w kuchence mikrofalowej na wysokim poziomie mocy przez 1-2 minuty, mieszając co 30 sekund, aż masa będzie gładka. Wyjąć z kuchenki mikrofalowej i dodać płatki ryżowe, wymieszać
    3. Wyłożyć do przygotowanej blachy i docisnąć tyłem łyżeczki. Pozostawić na około 2 godziny by masa ostygła i zesztywniała. Pokroić w kostkę i podawać.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis