Jajka farszerowane awokado

    Jajka farszerowane awokado

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Bardzo smaczne, łatwe do przygotowania i cieszące oko jajka na przystawkę. Awokado powinno być dojrzałe aby farsz wyszedł gładki.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 jajka ugotowane na twardo
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 szalotka
    • 1 dojrzałe awokado
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 1 łyżka majonezu
    • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Jajka przekroić na pół. Wyjąć delikatnie żółtko, aby nie uszkodzić białka. Żółtka posiekać i włożyć do miseczki.
    2. Czosnek i szalotkę posiekać, dodać do żółtek.
    3. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wydrążyć miąższ, skropić sokiem z cytryny. Dodać do żółtek, wymieszać razem z majonezem i szczypiorkiem na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem.
    4. Farsz nakładać do białek. Smacznego!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis