Sałatka z awokado i papryki

    Sałatka z awokado i papryki

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Smaczna i zdrowa sałatka z awokado z dodatkiem papryczki chili i pomidorków koktajlowych w lekkim sosie winegret.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 dojrzałe awokado
    • sok z 1/4 cytryny
    • 10 pomidorków koktajlowych
    • 1 papryka
    • 1 papryczka chili
    • 1 cebula
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 łyżki octu winnego
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i delikatnie wydrążyć miąższ. Pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny. Rozłożyć na talerzu.
    2. Pomidory przekroić na pół i ułożyć na awokado. Paprykę pokroić w paski, a chili posiekać, ułożyć na pomidorach. Cebulę pokroić w paski i położyć na wierzchu.
    3. Oliwę wymieszać z octem, doprawić solą i pieprzem. Polać sałatkę. Od razu podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis