Pesto ze słonecznikiem

    Moja tańsza wersja tego popularnego sosu włoskiego - bazylia i oliwa to podstawa, ale ja zamiast orzeszków piniowych dodaję ziarna słonecznika.

    UrszulaCiąglińska

    Mazowieckie, Polska
    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 100 g ziaren słonecznika
    • 200 ml oliwy z oliwek
    • 100 g świeżej bazylii
    • sok z 1/2 cytryny
    • szczypta soli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Słonecznik zmielić. Dodać oliwę, bazylię i sok z cytryny, zmiksować na jednolitą masę. Doprawić solą do smaku. Gotowe!
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (6)