Pasta z zielonego groszku i sezamu

    Pasta z zielonego groszku i sezamu

    6polubień
    20min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Smaczny i szybki dodatek do kanapek lub przystawka serwowana z krakersami. Groszek z sezamem zmiksowany na pastę.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 puszka (400 g) groszku konserwowego
    • 100 g sezamu
    • 50 ml oleju
    • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Groszek odsączyć z zalewy.
    2. Na suchej patelni uprażyć ziarna sezamu.
    3. W blenderze zmiksować groszek z olejem na jednolitą masę. Dodać sezam i pietruszkę, doprawić do smaku i zmiksować na gładko.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis