Rolada z łososia

    Rolada z łososia

    1polubienie
    3godz.30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Smaczna i prosta przystawka na przyjęcia, nie tylko na wyjątkowe okazje. Wędzony łosoś zwinięty w roladę z serowym nadzieniem.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 4 łyżki żelatyny
    • 500 g chudego białego sera
    • 200 g śmietany 18%
    • 20 kaparów
    • 1 pęczek koperku, posiekany
    • sól i pieprz do smaku
    • 4 duże plastry wędzonego łososia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  +3godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 3godz.30min. 

    1. Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody. Odstawić.
    2. Ser rozdrobnić widelcem i wymieszać ze śmietaną na jednolitą masę. Dodać kapary i koperek, doprawić solą i pieprzem. Dodać żelatynę i dobrze wymieszać.
    3. Plastry łososia ułożyć tak, aby zachodziły na siebie tworząc prostokąt. Rozsmarować na nich masę serową i zwinąć całość w roladę. Wstawić do lodówki na 3 godziny.
    4. Kroić na plastry i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis