Polędwiczka wieprzowa w śmietanie

    Polędwiczka wieprzowa w śmietanie

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Lubię przyrządzać polędwiczki wieprzowe, bo to delikatne mięso i właściwie niewiele potrzeba, a smaczny obiad gotowy!

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 polędwiczka wieprzowa
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 łyżka masła klarowanego
    • 1 łyżeczka estragonu
    • 1/2 łyżeczki koperku
    • 200 ml śmietany 18%

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Polędwiczkę pokroić w plastry, lekko rozbić (ręką lub tłuczkiem). Oprószyć solą i pieprzem.
    2. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem i obsmażyć polędwicę z obu stron. Posypać estragonem i koperkiem, zalać śmietaną i dusić pod przykryciem przez 15 minut, aż mięso będzie miękkie.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis