Sznycle drobiowe z serem

    Sznycle drobiowe z serem

    9polubień
    35min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Ciekawy pomysł na kotlety z piersi kurczaka pokrojonej w kostkę i usmażonej na rumiano z dodatkiem pieczarek i sera żółtego.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
    • 50 g sera żółtego, startego
    • 1 cebula, posiekana
    • 3 pieczarki, posiekane
    • 1 jajko
    • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
    • sól i pieprz do smaku
    • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Mięso pokroić w drobną kostkę. Dodać ser, cebulę i pieczarki, wymieszać.
    2. Jajko wymieszać z mąką i przyprawami. Dodać do kurczaka i dobrze wymieszać, aby wszystkie składniki się połączyły.
    3. Na patelni rozgrzać olej, nakładać łyżką okrągłe kotleciki i smażyć na rumiano z obu stron.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis