Zrazy a la kofta

    Zrazy a la kofta

    4polubienia
    40min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Smaczny pomysł na mięso do obiadu - klopsiki z mięsa wołowego nadziewane na patyki do szaszłyków i albo smażone, albo grillowane.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 400 g mielonego mięsa wołowego
    • 1 jajko
    • 2 cebule, posiekane
    • 2 ogórki kiszone, pokrojone w kostkę
    • 1 szklanka bułki tartej
    • 1 łyżeczka vegety
    • sól i pieprz do smaku
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. W misce wymieszać mięso z jajkiem, cebulą i ogórkami. Dodać 4 łyżki bułki tartej i wyrobić na jednolitą masę. Doprawić vegetą, solą i pieprzem.
    2. Z masy formować małe owalne klopsiki, obtaczać w bułce tartej i nabijać na patyki do szaszłyków. Smażyć na rumiano na patelni lub grillu.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis