Potrawka z żołądków drobiowych

    Potrawka z żołądków drobiowych

    3polubienia
    2godz.5min.


    Zrobione przez 7 osób

    Smaczna i delikatna w smaku potrawka z żołądków drobiowych, z pieczarkami i z dodatkiem przecieru pomidorowego.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 500 g żołądków drobiowych
    • 1 kostka rosołowa
    • 1 marchewka, pokrojona w kostkę
    • 2 łyżki oleju
    • 1 cebula, posiekana
    • 250 g pieczarek, pokrojonych w plasterki
    • 1 łyżka mąki
    • 2 łyżki przecieru pomidorowego
    • 1 łyżka ketchupu
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.50min.  ›  Gotowe w: 2godz.5min. 

    1. Żołądki opłukać, pokroić w plasterki, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać kostkę i gotować przez godzinę. Dodać marchewkę i gotować jeszcze przez 30 minut.
    2. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę. Dodać pieczarki i smażyć przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodać do garnka z żołądkami.
    3. Mąkę rozmieszać z odrobiną wody. Dodać do potrawki razem z przecierem i ketchupem. Wymieszać i gotować przez 5 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis