Drobiowe faworki

    Drobiowe faworki

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczny i prosty pomysł na filety z kurczaka. Zawinięte jak faworki będą fantazyjnym daniem na przyjęcie lub rodzinny obiad.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 podwójna pierś z kurczaka
    • przyprawa do drobiu
    • sól i pieprz do smaku
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Kurczaka pokroić w plastry. Lekko rozbić w płat. Na środku każdego zrobić wzdłuż nacięcie i przełożyć końce tak jak faworki.
    2. Oprószyć przyprawą do drobiu, solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z dwóch stron.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis