Panierowane krewetki królewskie

    Panierowane krewetki królewskie

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 12 osób

    Szybka przekąska dla wielbicieli krewetek. Pysznie chrupiące i prawdziwie królewskie - uczta dla podniebienia!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 300 g mrożonych krewetek, rozmrożonych i obranych
    • sól do smaku
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • 1 jajko
    • 1/2 szklanki bułki tartej
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Krewetki oprószyć solą i obtaczać kolejno w mące, jajku i bułce.
    2. Na patelni rozgrzać olej i smażyć przez 5-10 minut na rumiano. Natychmiast podawać!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis