Sałatka z gotowanych jarzyn

    Sałatka z gotowanych jarzyn

    4polubienia
    50min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Każdy ma swój patent na sałatkę jarzynową. U mnie w domu zawsze dodaje się jabłko i ugotowane na twardo jajko.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 marchewki
    • 3 ziemniaki
    • 1 cebula
    • 1 jajko, ugotowane na twardo
    • 1 kiszony ogórek
    • 1 jabłko
    • 1 puszka (220 g) kukurydzy
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki majonezu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Marchewki i ziemniaki wrzucić do gotującej się wody i ugotować do miękkości. Przestudzić, obrać i pokroić w kostkę.
    2. Cebulę drobno posiekać. Jajko i ogórka pokroić w kostkę. Jabłko obrać pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać majonez. Przed podaniem można schłodzić.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis