Krem czekoladowy do ciast

    Krem czekoladowy do ciast

    7polubień
    20min.


    Zrobione przez 38 osób

    To jedyny przepis na krem, który potrzebujesz! Tylko trzy składniki tworzą niebiańsko pyszny czekoladowy krem doskonały do przekładania tortów, biszkoptów czy dekorowania babeczek. Zobacz nasz przepis video!

    Składniki
    ilość sztuk: 450 g kremu

    • 100 g czekolady deserowej
    • 150 g masła o temperaturze pokojowej
    • 200 g cukru pudru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Czekoladę stopić w garnku ustawionym na drugim garnku z gotującą się wodą. Odstawić.
    2. Masło zmiksować na jasną, puszystą masę. Stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując. Dodać czekoladę i zmiksować. Gotowe!

    Zobacz jak to zrobić!

    Krem czekoladowy
    Krem czekoladowy

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (3)

    KrzysztofRyba
    autor:
    13

    Krem za słodki ! Zjeść się nie da nie polecam - 14 kwi 2013

    PatrykMarciniak
    10

    Krem tragiczny, zdecydowanie za słodki. Szkoda czasu i produktów na takie coś... - 14 kwi 2013

    autor:
    8

    Dzieki poprzednim komentarzom wiedzialam ze krem bedzie za slodki, takze go troszke zmienilam: 300g masla 300g cukru pudru pudru 100g czekolady deserowej Wedel Przygotowalam wg przepisu powyzej i na koniec dodalam 8 lyzek gorzkiego kakao i 2 kieliszki wodki - krem wyszedl bardzo smaczny. Wystarczylo do udekorowania dwupietrowego tortu. Smacznego!!! - 17 sty 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis