Krem czekoladowy do ciast

3komentarze
4polubienia
20min.


Zrobione przez 25 osób

To jedyny przepis na krem, który potrzebujesz! Tylko trzy składniki tworzą niebiańsko pyszny czekoladowy krem doskonały do przekładania tortów, biszkoptów czy dekorowania babeczek. Zobacz nasz przepis video!

Magda

Składniki
ilość sztuk: 450 g kremu

  • 100 g czekolady deserowej
  • 150 g masła o temperaturze pokojowej
  • 200 g cukru pudru

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 20min. 

  1. Czekoladę stopić w garnku ustawionym na drugim garnku z gotującą się wodą. Odstawić.
  2. Masło zmiksować na jasną, puszystą masę. Stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując. Dodać czekoladę i zmiksować. Gotowe!

Zobacz jak to zrobić!

Krem czekoladowy
Krem czekoladowy

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (3)

KrzysztofRyba
autor:
10

Krem za słodki ! Zjeść się nie da nie polecam - 14 kwi 2013

PatrykMarciniak
8

Krem tragiczny, zdecydowanie za słodki. Szkoda czasu i produktów na takie coś... - 14 kwi 2013

agusia82
autor:
5

Dzieki poprzednim komentarzom wiedzialam ze krem bedzie za slodki, takze go troszke zmienilam: 300g masla 300g cukru pudru pudru 100g czekolady deserowej Wedel Przygotowalam wg przepisu powyzej i na koniec dodalam 8 lyzek gorzkiego kakao i 2 kieliszki wodki - krem wyszedl bardzo smaczny. Wystarczylo do udekorowania dwupietrowego tortu. Smacznego!!! - 17 sty 2014

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie