Krem czekoladowy do ciast

  • 2polubienia
  • 20min.

To jedyny przepis na krem, który potrzebujesz! Tylko trzy składniki tworzą niebiańsko pyszny czekoladowy krem doskonały do przekładania tortów, biszkoptów czy dekorowania babeczek. Zobacz nasz przepis video!

Magda

Składniki

ilość sztuk: 450 g kremu

  • 100 g czekolady deserowej
  • 150 g masła o temperaturze pokojowej
  • 200 g cukru pudru

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 20min. 

  1. Czekoladę stopić w garnku ustawionym na drugim garnku z gotującą się wodą. Odstawić.
  2. Masło zmiksować na jasną, puszystą masę. Stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując. Dodać czekoladę i zmiksować. Gotowe!

Zobacz jak to zrobić!

Krem czekoladowy

Krem czekoladowy

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (3)

PatrykMarciniak
8

Krem tragiczny, zdecydowanie za słodki. Szkoda czasu i produktów na takie coś... - 14 kwi 2013

KrzysztofRyba
8

Krem za słodki ! Zjeść się nie da nie polecam - 14 kwi 2013

agusia82
autor:
3

Dzieki poprzednim komentarzom wiedzialam ze krem bedzie za slodki, takze go troszke zmienilam: 300g masla 300g cukru pudru pudru 100g czekolady deserowej Wedel Przygotowalam wg przepisu powyzej i na koniec dodalam 8 lyzek gorzkiego kakao i 2 kieliszki wodki - krem wyszedl bardzo smaczny. Wystarczylo do udekorowania dwupietrowego tortu. Smacznego!!! - 17 sty 2014

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie