Sałatka z kapusty i kalafiora

    Kolorowa, bogata w witaminy sałatka, która dopełni niejeden posiłek - kapusta, papryka, por i kalafior w sosie majonezowym.

    UrszulaCiąglińska

    Mazowieckie, Polska
    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1/4 główki czerwonej kapusty
    • 1/4 główki białej kapusty
    • 1 czerwona papryka
    • 1 por (biała część)
    • 1 marchewka
    • 1/2 kalafiora, podzielonego na drobne różyczki
    • Sos
    • 1/4 szklanki majonezu
    • 1 łyżeczka musztardy
    • 2 łyżki śmietany 18%
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +20min. odstawienie  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Kapustę białą i czerwoną drobno poszatkować, zalać wrzątkiem i odstawić na 20 minut. Odsączyć na sicie.
    2. Paprykę pokroić w kostkę, pora w półplasterki, a marchewkę zetrzeć na tarce. Wszystkie warzywa wymieszać w salaterce.
    3. Składniki na sos wymieszać na gładko i połączyć z sałatką. Smacznego!
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (10)