Śmietanowy krem do tortu

    Śmietanowy krem do tortu

    2polubienia
    10min.


    Zrobione przez 102 osoby

    Ten krem pasuje do wielu rodzajów ciast, np. ciasta marchewkowego, jabłeczników i pierników. Dodaj aromat, aby podkreślić smak ciasta, które nim dekorujesz. Spróbuj dodać 1,5 łyżeczki startej skórki z cytryny lub pomarańczy, 1 łyżeczkę dowolnego ekstraktu zapachowego, 1 łyżeczkę likieru lub rozgniecionego banana.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 125 g serka śmietankowego
    • 2 łyżki śmietany
    • 120 g (szklanka) cukru pudru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Zmiksować ser i śmietanę aż będą lekkie i puszyste.
    2. Przesiać przez sitko cukier puder i dodać do mieszaniny serowej.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis