Zielona sałatka z kapustą pekińską

    Chrupiąca surówka z kapusty pekińskiej, selera naciowego, ogórka i papryki, doprawiona ziołami i sosem vinaigrette.

    UrszulaCiąglińska

    Mazowieckie, Polska
    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/2 główki kapusty pekińskiej
    • 3 łodygi selera naciowego
    • 3 ogórki
    • 1 zielona papryka
    • 3 łyżki posiekanej świeżej bazylii
    • 3 łyżki posiekanej mięty
    • 1/4 szklanki sosu vinaigrette

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Kapustę poszatkować. Selera obrać z włókien i pokroić w plasterki.
    2. Ogórki pokroić w plasterki, a paprykę w kostkę. Wszystkie składniki sałatki wymieszać, posypać ziołami i polać sosem.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (7)