Kapusta pekińska z pomarańczą i morelami

    Kapusta pekińska z pomarańczą i morelami

    3polubienia
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszna i prosta sałatka. Kapusta pekińska wyjątkowo dobrze komponuje się z owocami, a zaprawiona majonezem z musztardą zyskuje na smaku jeszcze bardziej.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/2 główki kapusty pekińskiej
    • 4 suszone morele
    • 2 pomarańcze
    • 2 łyżeczki musztardy
    • 2 łyżeczki majonezu
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Kapustę opłukać, osuszyć i drobno poszatkować. Morele sparzyć i drobno pokroić. Pomarańcze obrać i pokroić w kostkę.
    2. Musztardę wymieszać z majonezem i sokiem z cytryny na gładko. Dodać do kapusty i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Dodać morele i pomarańcze, wymieszać i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    Jak mi się podobało? Bardzo! Ale czas słaby bo aż 29 min. roboty! Ale wszyscy zjedliśmy i nam bardzo smakowało - 13 maj 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis