Krem do tortu z kwaśną śmietaną

    Krem do tortu z kwaśną śmietaną

    3polubienia
    10min.


    Zrobione przez 133 osoby

    Smaczny i uniwersalny krem do dekoracji tortu lub muffinek, z dodatkiem kwaśnej śmietany. Pasuje też do wszelkich rodzajów babki.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 4 łyżki masła o temperaturze pokojowej
    • 115 g kwaśnej śmietany
    • 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
    • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
    • 1/4 łyżeczki soli
    • 330 g (2 i 3/4 szkl.) cukru pudru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. W średniej misce zmiksować masło ze śmietaną, wanilią, sokiem z cytryny i z solą. Wmieszać cukier puder i zmiksować na gładką masę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis