Zaloguj się Zarejestruj się

Krem do tortu z kwaśną śmietaną

Smaczny i uniwersalny krem do dekoracji tortu lub muffinek, z dodatkiem kwaśnej śmietany. Pasuje też do wszelkich rodzajów babki.

LillysMom

Składniki
ilość porcji: 12 

  • 4 łyżki masła o temperaturze pokojowej
  • 115 g kwaśnej śmietany
  • 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 330 g (2 i 3/4 szkl.) cukru pudru

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

  1. W średniej misce zmiksować masło ze śmietaną, wanilią, sokiem z cytryny i z solą. Wmieszać cukier puder i zmiksować na gładką masę.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie