Surówka z młodej kalarepy

    Surówka z młodej kalarepy

    1polubienie
    50min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Uwielbiam kalarepkę - chrupiąca i słodka jest pyszna na surowo, ale tym razem przygotowałam z niej surówkę z dodatkiem jabłka i ogórka.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 4 młode kalarepki
    • 2 winne jabłka
    • 1 ogórek
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
    • Sos
    • 1/3 szklanki śmietany 12%
    • 2 łyżki przecieru pomidorowego
    • 1 łyżeczka musztardy
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +30min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Kalarepki i jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Ogórka obrać i pokroić w kostkę. Wymieszać składniki w salaterce, skropić sokiem z cytryny.
    2. Wszystkie składniki na sos wymieszać i połączyć z sałatką. Wstawić na 30 minut do lodówki, przed podaniem posypać szczypiorkiem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis