Sałatka z kapusty pekińskiej i cykorii

    Sałatka z kapusty pekińskiej i cykorii

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Nie masz pomysłu na sałatkę do obiadu lub kolacji? Kapusta pekińska, cykoria i ogórek są prostą i smaczną kombinacją!

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1/2 główki kapusty pekińskiej
    • 1 cykoria
    • 1 ogórek
    • 1 cebula
    • 2 łyżki majonezu
    • 1 mały kubek jogurtu naturalnego
    • sól i pieprz do smaku
    • natka pietruszki do posypania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Kapustę i cykroię opłukać, osuszyć i pokroić w cienkie paski. Ogórek obrać i pokroić w półplasterki, a cebulę w piórka.
    2. Wszystkie warzywa wymieszać i przełożyć do salaterki.
    3. Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić solą i pieprzem. Polać sałatkę i posypać natką.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis